Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

29. 11. 2013. 15:30 >> 15:30
1

Azilanti u novom smeštaju za 7 dana

U roku od sedam dana svi azilanti koje su u dvije privatne kuće i na otvorenom u Vračevićima i Bogovđi, biće premješteni na lokacije koje je odredila Vlada Srbije.

To je zaključeno danas na sastanku državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Vladimira Božovića i predstavnika Opštine Lajkovac.

Vlada Srbije juče je za privremeni smeštaj azilanata odredila prostor obrenovačkog preduzeća za ugostitetljstvo i trgovinu "Sava-Tent" i objekte na teritorije opština Sjenica i Tutin. 

U saopštenju Ministarstva se navodi da je Božović, na zahtjev predstavnika Lajkovca, razgovarao sa zamjenikom predsjednika Opštine Goranom Milovanovićem koji ga je obavijestio o problemima mještana mjesnih zajednica Lajkovca gdje su smješteni tražioci azila. 

Pošto se Božović potom konsultovao sa komesarom za izbeglice I migracije Vladimirom Cucićem, riješen je problem smještaja tražilaca azila na području mjesnih zajednica Vračević i Bogovađa. 

Na sastanku je zaključeno da se hitno obustavi blokada sela Vračević, i da se u roku od sedam radnih dana svi tražioci azila I iregularni migranti koji su van prihvatnog centra u Bogovađi - u dvije privatne kuće i na otvorenom prostoru, premjeste na lokacije koje je odredila Vlada Srbije, navelo je Ministarstvo.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније