Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.M.Lj. [ BETA ]

10. 09. 2021. 11:13 >> 11:18

SLOVENIJA

Obavezna vakcina za zaposlene u državnoj upravi

Zaposleni u državnoj upravi Slovenije moraće da budu vakcinisani ili da imaju potvrdu da su preležali kovid-19, u suprotnom neće moći da rade sa strankama, najavio je ministar ekonomije i potpredsednik Vlade Zdravko Počivalšek.

"Od zaposlenih koji su u kontaktu sa ljudima tražiće se da su vakcinisani ili da su se oporavili od kovida-19", rekao je on dodajući da to više neće biti moguće sa negativnim testom na korona virus kao ranije, prenijela je agencija Hina.

Počivalšek je rekao da je to jedan od koraka da se pokaže "oštriji" stav o potrebi vakcinacije što većeg broja stanovništva. On je naglasio da je to trebalo učiniti ranije.

Prema njegovim riječima, takav potez omogućen je zakonom i propisima iz oblasti zaštite na radu.

Sada kada ima dovoljno vakcina, država više ne može biti "talac" onih koji se protive obaveznoj vakcinaciji, a vlada će dati primjer drugima podstičući veću imunizaciju u državnoj upravi.

Rezerve prema takozvanom PCT uslovu za rad (preboljeli, vakcinisani, testirani) ili obaveznu vakcinaciju izrazili su posljednjih nedjelja pojedini sindikati, uključujući sindikat obrazovanja i sindikat vojnika, kao i neki predstavnici sindikata policije.

Osim toga, Privredna komora Slovenije izrazila je protivljenje odluci da se redovno nedjeljno testiranje na korona virus za zaposlene sprovodi tokom radnog vremena i na teret poslodavaca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније