Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

30. 11. 2013. 17:55 >> 18:04
1

ZAGREB

Marš protiv ustavne definicije braka

Oko hiljadu građana okupilo se danas u centru Zagreba na maršu kojim su uoči sjutrašnjeg referenduma još jednom pozvali građane da glasaju protiv ustavne definicije braka kao životne zajednice muškarca i žene.

 

Povorka je prošla centralnim gradskim ulicama, od Cvjetnog trga do sjedišta Vlade i Sabora na Markovom trgu, a cijelu trasu obezbjeđivale su jake snage specijalne policije.

Među transparentima isticali su se "Ustav nije igračka", "Homoseksualnost nije izbor, a mržnja je", "U ime ljubavi", kao i ćirilični "Stop fašizmu".



 

Marš pod nazivom "Glasam protiv" organizovala su udruženja Kontra, Rišpet i Ženska mreža Hrvatske.

Podršku je dala i Hrvatska narodna stranka, čije su aktiviste tokom akcije "Protiv" danas u Zagrebu verbalno napali huligani.

U Hrvatskoj se sjutra održava referendum na kojem će građani odgovoriti na pitanje: "Jeste li za to da se u Ustav unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније