Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Izvor: Beta [ I. P. ]

15. 09. 2021. 15:03 >> 15:04
2

DODIK PORUČIO

Dan srpskog jedinstva nije usmjeren protiv ostalih naroda u BiH

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da današnji dan, kada se slavi Dan srpskog jedinstva, nije usmjeren protiv ostalih naroda u BiH.


"Ovaj dan zaslužuje dostojanstvo. Ovo nije upereno protiv drugih naroda u BiH. Spreman sam da to dokazujem na svaki način. Prema Dejtonu, pravo na obrazovanje pripada entitetima i kantonima", kazao je Dodik u svom obraćanju u Narodnoj skupštini RS, koja danas treba da usvoji Zakon o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma.

Dodik je najavio da će danas govoriti na centralnoj svečanosti u Beogradu povodom Dana srpskog jedinstva.

Poslanica Partije demokratskog progresa (PDP) Jelena Trivić navela je da "nema sloge i jedinstva sa onima koji su u kriminalu, korupciji, koji potkradaju državu i sistemski urušavaju sve pore društva".

"Ne može meni držati lekciju iz patriotizma onaj što krade i laže", navela je Trivićeva u parlamentu RS, optuživši aktuelnu vlast, sa Dodikovim SNSD-om na čelu, da su uništili sve segmente društva u ovom bh. entitetu.

Prema njenim riječima, danas se u patriotizam i srpsko jedinstvo kunu oni koji najmanje imaju pravo na to, dok oni koji su stvarali RS "žive na marginama društva".

Govoreći o predloženom zakonu o zaštiti ćirilice, ona je kazala da u tom zakonu ima nepreciznosti i da predloženi zakon nije isti kao u Srbiji.

"Vlada je morala da konkretizuje ovo zakonsko rješenje, a ne da ostavi podzakonskim aktima, koji se uglavnom ne donose u praksi", kazala je Trivićeva.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније