Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Izvor: Klix [ I. P. ]

16. 09. 2021. 09:55   >>  09:55 2

POSLJEDNJE PROCJENE

Hrvati bi već ove godine mogli u SAD bez viza

Hrvatski državljani bi već krajem ove godine u Ameriku mogli putovati bez viza, rekla je američka zvaničnica, koja ove sedmice boravi u Hrvatskoj kako bi napravila posljednju procjenu spremnosti za ulazak u bezvizni režim.

Ministar državne bezbjednosti Alehandro Majorkas donosi konačnu odluku o spremnosti Hrvatske za ulazak u Program izuzeća od viza (VWP).

Delegacija američkog ministarstva boravi ove sedmice u Hrvatskoj kako bi mu pripremilo konačan izvještaj.

Serena Hoj, sekretarka za međunarodne poslove u tom ministarstvu, rekla je da će Majorkas odluku donijeti do kraja septembra.

"A onda, ako sve bude po planu, vjerujemo da će Hrvatska do kraja godine biti u VWP-u", kazala je i dodala da je delegacija resornog ministarstva "optimistična" da će tako i biti.

Hrvatski državljani će se nakon ukidanja viza za putovanje u SAD u turističke i poslovne svrhe prijavljivati putem Elektroničkog sistema za autorizaciju putovanja (ESTA).

Putnici će se prijavljivati najkasnije 48 sati prije leta, a prijava će koštati 14 dolara.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније