Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ I. P. ]

20. 09. 2021. 06:49   >>  06:50 5

MILANOVIĆ U NJUJORKU

Bio u dilemi da li doći, ozbiljne stvari se dešavaju u regionu

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović uoči početka Generalne skupštine UN-a tokom ove sedmice rekao je da je bio u velikoj dilemi da dođe u Njujork.

"Ozbiljnije su stvari koje se događaju kod kuće, u regionu, u našem susjedstvu", rekao je Milanović, prenosi Hrvatska radio-televizija (HRT).

U Hrvatskom centru Nikola Tavelić održan je susret s Hrvatima u Njujorku.

Milanović je boravak u tom gradu počeo učešćem na svetoj misi u crkvi sv. Ćirila i Metoda gdje se Hrvati okupljaju od 1974. 

Hrvatski predsjednik poručio je okupljenim Hrvatima da je Hrvatska "jako sigurna zemlja" i da nikada nije bila stabilnija te da je odgovornost Hrvatske da njeno susjedstvo takođe ostane sigurno.

"Ne mogu puno učiniti, ali kao predsjednik, moj glas se u regionu čuje, analizira se, kritikuje, ali ja ću nastaviti", rekao je Milanović, navodi se u saopštenju kabineta predsjednika.

On je kazao da je nezadovoljan razvojem situacije u regionu, ocijenivši da je Hrvatska najracionalniji akter.

"Srećom nije '90., nema opasnosti od izbijanja ozbiljnog sukoba. Međutim, mi moramo gledati što se događa u našem neposrednom okruženju, a tamo se ljudi ponašaju kao da rata nije bilo i kao da nijesu naučili lekciju onoga što se događalo devedesetih godina", poručio je Milanović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније