Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

01. 12. 2013. 15:13   >>  15:13

PRIKRIVENA HOMOFOBIJA

Milanović: Referenduma o ćirilici neće biti

Premijer Hrvatske Zoran Milanović ocijenio je danas da je referendum o braku "topovska priprema" za takozvani referendum o ćirilici, koji se, kako je rekao, neće sprovesti bez obzira na to koliko će potpisa biti prikupljeno.

"Ovo je zadnji referendum na kojem većina manjini uzima prava", rekao je Milanović novinarima u Šibeniku povodom prikupljanja potpisa u organizaciji Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara. 

 

 

Premijer je najavio da će iduće godine to biti regulisano i Ustavom, prenose lokalni mediji. 

Milanović je takođe ocijenio da je današnji referenedum o ustavnom definisanju braka kao životne zajednice muškarca i žene zapravo prikrivena homofobija i dodao da to nije mogao ranije da kaže. 

Ponovio je da će za nedjelju ili dvije Vlada predložiti zakon o partnerstvu prema kojem će svi parovi, bez obzira na polnu orijentaciju, imati jednaka prava, što je njegova Socijaldemokratska partija i obećala u predizbornoj kampanji. 

Pošto je glasao jutros u Zagrebu, Milanović je otputovao u Šibenik na izbornu konvenciju šibensko-kninskog ogranka SDP. On je ranije već rekao da će biti "protiv" ustavne definicije braka, kao i predsjednik države Ivo Josipović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније