Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Izvor: Beta [ I. P. ]

22. 09. 2021. 18:32   >>  18:33 5

VUČIĆ OCIJENIO

Ako bi povukla mjere, Srbija bi priznala Kosovo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da, kada bi Srbija povukla svoje mjere prema Kosovu, da bi time zapravo priznala njihovu nezavisnost.


Prema njegovim riječima, to je ono što je premijer Kosova Aljbin Kurti htio da kaže, kada je rekao da će povući mjere nepriznavanja srpskih tablica, kada i Srbija bude povukla svoje mjere.

"On kaže - 'pa ne, sve je u redu, mi smo mirni i dobri, samo vi povucite vaše mjere'.Kakve mjere? Da povučemo mjere da smo mi suverena država, a da oni nijesu suverena država? Kad povučemo te mjere, Kosovo je nezavisno i Srbija je priznala Kosovo", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da Brisel može da organizuje "šta god hoće", misleći na sastanak između njega i Kurtija o kome je danas bilo riječi, i naglasio da on "neće da pristane na ono što oni misle da će da pristane".

"Postoji samo jedna mogućnost. Vratite se na ono što je bilo pre 20. septembra, a onda možemo da razgovaramo o čemu god hoćete. A pre toga da oni nama govore 'povući će oni Rosu, a ti Vučiću dodji da razgovaraš', a oni će u medjuvremenu da skidaju tablice - ne može. Može na silu", istakao je Vučić.

Premijer Kosova Kurti rekao je da je Vlada Kosova zainteresovana za trajno rješenje problema slobode kretanja građana dvije zemlje i da će odluku povući ako tako postupi i srpska strana.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније