Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

O.Z. [ Beta ]

23. 09. 2021. 16:13   >>  16:14

HRVATSKA

Protest zdravstvenih radnika u Zagrebu zbog kovid potvrda

Nekoliko desetina članova Sindikata medicinskih sestara i tehničara protestovalo je danas u centru Zagreba zbog, kako su naveli, ucjena i prijetnji zbog nevakcinisanja.

Okupljeni su upozorili i na probleme poput neadekvatno plaćenog prekovremenog rada i rada praznicima, sistematizacije radnih mjesta, beneficiranog radnog staža, rada van kompetencija i priznanja visokoškolskog obrazovanja.

Neki od njih su istakli da ne žele da ih se dijeli na vakcinisane i nevakcinisane.

Na protest uoči uvođenja kovid potvrda u zdravstveni sistem od početka oktobra, osvrnuo se danas ministar zdravstva Vili Beroš koji je rekao da je protest legitiman, ali da nema mjesta za manipulisanje činjenicama.

On je istakao da niko nije prisiljavan na vakcinisanje niti će biti, ali da je zbog nevakcinisanih otežan rad u bolnicama.

Beroš je na sjednici Vlade istakao da raste broj vakcinisanih u zdravstvu i da je dosad vakcinisano gotovo 90 odsto lekara.

Prema njegovim riječima, ukupno je u zdravstvu vakcinisano oko 68 odsto zaposlenih. On je dodao da očekuje da će se, uz one koji su stekli imunitet prebolijevanjem i uvođenjem kovid potvrda, svi bolnički procesi uredno odvijati.

Hrvatska od početka oktobra uvodi obavezne kovid potvrde za zaposlene u zdravstvu kojom će dokazivati da su se vakcinisali ili preboljeli korona virus ili da posjeduju negativan test.

Kako je objašnjeno, oni koji nijesu vakcinisani ili preboljeli kovid-19, moraće jednom nedjeljno da rade testiranje koje će u početku biti na teret Ministrarstva zdravlja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније