Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

RTS [ R.B. ]

23. 09. 2021. 23:26   >>  23:27 1

OTKRIVENA NA SUKOBINU

"Pronađena droga ostala u zaplijenjenom vozilu iz 2016."

Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije potvrdilo je da je u vozilu makedonskih policijskih službenika, na granici Albanije i Crne Gore, pronađena marihuana, ali tvrde da se radi o prethodno oduzetoj drogi koja je ostala u vozilu još od 2016. godine.

Mediji su ranije danas prenijeli da je više desetina kilograma droge pronađeno u vozilu makedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova koje je pokušalo da uđe u Crnu Goru, a da su u vozilu bili visoki zvaničnici Ministarstva.

Iz makedonskog MUP-a tvrde da je vozilo kojim su policijski službenici putovali u Crnu Goru zaplijenjeno 2016. godine i da je droga od tada ostala u automobilu.

"Zaposleni u Sektoru za kompjuterski kriminal i digitalnu forenziku otišli su na obuku u Crnu Goru, a za put su zadužili službeno vozilo iz voznog parka Ministarstva unutrašnjih poslova. Vozilo je prethodno pribavljeno od Agencije za upravljanje oduzetom imovinom, a Uprava carina ga je zaplijenila u akciji borbe protiv trgovine drogom 2016. godine", objasnili su iz makedonskog MUP-a.

Navode da je na granici Albanije i Crne Gore ispod sjedišta automobila pronađena marihuana, ali tvrde da zaposleni u MUP-u nemaju nikakve veze sa drogom koja je ostala u automobilu još od 2016. godine, kada je, kako kažu, vozilo zaplenjeno u akciji Uprave carina, a zatim dato Agenciji za Upravljanje oduzetom imovinom.

Naglašavaju da je i albansko javno tužilaštvo potvrdilo da zaposleni u MUP-u nemaju veze sa drogom.

"Oni su već vraćeni u Skoplje, a o cijelom slučaju smo obavestili naše javno tužilaštvo radi daljeg postupanja i rasvjetljavanja slučaja", navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније