Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

28. 09. 2021. 15:12 >> 15:13
1

POSJETA ZB

Fon der Lajen sjutra sa Đukanovićem i Krivokapićem

Predsjednica Evropske komisije (EK) Ursula fon der Lajen posjetiće sjutra Crnu Goru. Kako je najavljeno, Lajenova će se sastati sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem i premijerom Zdravkom Krivokapićem.

Tokom boravka u Crnoj Gori, Lajenova će, u pratnji premijera Krivokapića posjetiti Institut za javno zdravlje koji je dobio podršku EU u borbi protiv pandemije.

Posjetu regionu Lajenova počela je danas u Albaniji, a tokom popodneva boraviće u Skoplju. U okviru boravka na Zapadnom Balkanu Lajenova će posjetiti i Srbiju, Kosovo, Bosnu i Hercegovinu.

"Ovom posjetom predsjednica EK će izraziti posvećenost regiji i njenoj evropskoj budućnosti, a sa svim liderima sa kojima se bude srela, počev od Albanije i Sjeverne Makedonije, razgovaraće o važnim političkim i regionalnim pitanjima uključujući i specifičnu situaciju koja se odnosi na trenutnu eskalaciju između Kosova i Srbije", saopštila je portparolka EK Dana Spinant.

Portparol visokog predstavnika EU Žozepa Borelja, Peter Stano, kazao je da je postizanje deeskalacije odgovornost obje strane – i Srbije i Kosova.

Kao prvi pozitivni korak u tom pravcu najavio je dolazak glavnih pregovarača iz Prištine i Beograda u Brisel, kako bi se razgovaralo o daljim postupcima.

"Trenutna dešavanja nijesu dobra za građane Kosova, niti za građane Srbije, ali takođe ni za regiju", kazao je Stano.

Ivan Mijanović, dopisnik RTCG iz Brisela

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније