Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Izvor: Beta [ I. P. ]

28. 09. 2021. 09:16 >> 09:17
7

PO NALOGU VUČIĆA

Vojska Srbije podigla stepen borbene gotovosti

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je vojska po nalogu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića podigla stepen borbene gotovosti u cijeloj kopnenoj zoni bezbjednosti duž granice sa Kosovom "ali da nije ušla nigdje gdje ne treba da uđe".


Stefanović je za Televiziju Pink rekao da je vojska "spremna da brani svoj narod", i da je podizanje borbene gotovosti i njeno prisustvo duž linije sa Kosovom "prije svega preventivan mehanizam".

"Na našoj teritoriji imamo pravo da raspoređujemo, niko nam neće govoriti šta da radimo, to je naša suverena odluka. Ne kršimo nijedan međunarodni sporazum, vojska nije ušla nigdje gdje ne treba da uđe", rekao je Stefanović.

On je saopštio da je podizanje borbene gotovosti u cijeloj Kopnenoj zoni bezbjednosti dalo efekte i ohrabrilo narod da se neće dozvoliti "da ih bilo ko ubija", ali i da je pokazalo da je Srbija dovoljno uzdržana i da neće praviti incidente.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније