Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.L.B. [ Beta ]

13. 10. 2021. 14:36   >>  15:25 4

KURTI

"Policija krenula po naredbi tužioca"

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da je današnjoj akciji kosovske policije prethodila intenzivna istraga i da je ona sprovedena po naređenju i u koordinaciji sa nadležnim tužilastvom i sudom.

Kurti je na svom nalogu na Fejsbuku potvrdio da je policijska akcija završena i pozvao građane u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice da, kako je kazao, ne padaju pod uticaj medija iz Srbije koji "brane kriminal, korupciju i krijumčarenje i žele da ih politizuju i etnički oboje".

Kurti je naveo da je "zaplijenjena roba i dokazi, koji predstavljaju materijalne dokaze".

"Kriminal i kriminalne grupe neće biti tolerisani i biće suzbijani. Borićemo se protiv šverca i spriječiti ga", napisao je Kurti.

Akcija kosovske policije započela je u ranim jutarnjim satima u više rejona na Kosovu, u Prištini, Peći, Južnoj i Sjevernoj Mitrovici, srpsko stanovništvo u Sjevernoj Mitrovici i Zvečanu sukobilo se s policijom tokom akcije pa su bačene kamenice i šok bombe, a zapaljeno je najmanje jedno službeno vozilo sa tablicama RSK, dok je na više civilnih vozila oštećeno, javlja Kossev.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније