Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

P.R.

13. 10. 2021. 16:58 >> 17:40
19

VUČIĆ U RAŠKOJ

"Zaštitite svoj narod, Beograd je uz vas"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je Srbima sa Kosova da će Beograd uvijek biti uz njih, dodajući da ako krene nasilje, zaštite svoj narod.

U vojnoj kasarni u Raškoj održava se hitan sastanak zbog pucnjave na sjeveru Kosova.

"Vidim kakvo je raspoloženje, šta god da vas molim znam da me nećete poslušati, naravno da bih volio da sačuvamo mir jer je to od presunog zanačaja. Ono što mogu da vam kažem da će Beograd biti uz vas. Šta god da se desi Beograd je uz vas, to nijesam rekao pro forme, oni koji me poznaju znaju šta to znači. Ako krene nasilje vi zaštite svoj narod, a mi ćemo biti uz vas", rekao je Vučić, prenosi RTS.

Kako prenosi Beta, Vučić je kazao da je specijalnom predstavniku Evropske unije (EU) za pregovore Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku rekao da Prištinu "zauzdaju, a ako nijesu u stanju - zauzdaćemo ih mi".

"Oni su mi rekli - 'radimo ona tome'", prepričao je Vučić, navodeći da je Priština imala podršku bar jedne zapadne zemlje, a nije članica EU, za današnju policijsku akciju.

Takođe je istakao da je već i ranije poručio Srbima da neće dozvoliti novu "Oluju", "Bljesak" ili pogrom kakav se desio 2014. i zamolio ih da budu racionalni u svojim odlukama.

On je rekao da Britanija, SAD, Njemačka, ali i cijela Kvinta žele potpunu nezavisnost Kosova i "baš ih briga šta će Priština da uradi".

"Ni danas nijesu rekli - Albanci su krivi. Ne sjekiraju se zbog ovih dešavanja na sjeveru Kosova", rekao je Vučić.

Rekao je i da dio velikih sila, sa Zapada, želi "destabilizaciju" ovog područja jer tako mogu lakše da upravljaju procesima i da slabe Srbiju.

Prije Vučića govorio je veliki broj Srba sa Kosova koji su jednoglasno tražili od njega da direktno odgovori da li će "Srbija stati iza njih i braniti ih, jer terorizam ne mogu više da podnesu".

Na sastanku s Vučićem u Raškoj su i ministri policije i odbrane Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović, i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Petar Petković.

Podsjetimo, desetine osoba je povrijeđeno, od kojih je jedna životno ugrožena, tokom sukoba sa pripadnicima specijalne kosovske policije Rosu na sjeveru Kosova.

Policija Kosova je saopštila da je jutros izvela "akciju protiv mreže krijumčara u više regiona" i da je uhapšeno osam osoba, među kojima i po jedna srpske i bošnjačke nacionalnosti".

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније