Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ B.B. ]

17. 10. 2021. 23:03   >>  23:03

LOKALNI IZBORI U S. MAKEDONIJI

Opoziciona VMRO DPME optužuje vlast za kupovinu glasova

Najveća opoziciona partije u Sjevernoj Makedoniji VMRO DPMNE večeras je optužila vlast za kupovinu glasova na loklanim izborima i brojne nepravilnosti, ali je istakla da i pored toga očekuje dobre rezultate.

"Imamo otvorene sumnje za kupovinu glasova u Prilepu, Velesu, Bitolju, Delčevu, Demir Kapiji, Negotinu, Ohridu i djelovima Skoplja. Brutalan fizički napad na novinare i medijske radnike u Prilepu. U 21. vijeku imamo informacije o 'bugarskom vozu', informacije o punjenju kutija u Saraju. Za to smo podnijeli i prigovore", rekao je funcioner VMRO DPMNE Mile Lefkov na prvoj konferenciji za novinare poslije zatvarana izbornih mjesta.

Prema njegovim riječima, opoziciona VMRO DPMNE je juče i prekjuče primijetila kršenje izborne tišine, zastrašivanje, pritiske i ucjene od nosilaca javnih funcija, pojedinih ministara, zlopotrebu državnih resursa u partijske svrhe.

Lefkov je istakao da, ipak, njegova partija očekuje da je narod prepoznao šansu i da će se desiti promjene.

"Ono što je stvarno pozitivno je to što je narod danas izlazio i iza paravana zaokruživao novu budućnost (izborni slogan VMRO DPMNE). Nećemo predviđati tačne rezultate, sačekaćeno da pristignu, ali ono što očekujemo su dobri rezultati. U mnogo opština ćemo pobijediti", rekao je funcioner i poslanih najveće makedonske opozocione partije u Sobranju Mile Lefkov.

Prema podacima sa sajta Državne izborne komisije (DIK) Sjeverne Makedonije, do 19.30, pola sata prije zatvaranja izbornih mjesta, glasalo je oko 50 odsto upisanih birača na osnovu obrađenih 3.284 biračkih mjesta, odnosno 94,37 odsto.

Na posljednjim lokalanim izborima VMRO DPMNE je osvojila pet opština u Sjevernoj Makedoniji, a glavni konkurent, vladajući SDSM, 53 opštine. Najveća albanska partija trenutno upravlja sa 10 opština.

Građani Sjeverne Makedonije su danas, na sedmim po redu lokalnim izborima, birali gradonačelnike i odboronike u 80 opština i Gradu Skoplju.

U opštinama u kojima u prvom krugu ne bude izabran gradonačelik ili ne izađe trećina glasača na izbore za odbornike, drugi krug će biti održan za dvije nedjelje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније