Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ M.L.B. ]

26. 10. 2021. 18:58 >> 19:03
1

PORUKE IZ RS

Lukač: U BiH neće biti rata

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da u BiH nema nikakvih uslova za novi rat niti ima bilo kakve potrebe da neko o tome razmišlja.

"Siguran sam da ni na jednoj strani nijedan normalan čovjek neće poslati svoje dijete u novi rat", rekao je Lukač za novinsku agenciju Srna.

On je naglasio da "sadašnja generacija političara ne smije odvesti narod u neki novi sukob, jer taj sukob nikome ne bi dobro donio".

"Ova sadašnja generacija političara ne smije odvesti narod u neki novi rat, ne smiju poslati mlade ljude, kao što su nekada moju generaciju, ne razmišljajući šta će biti, a posljedica svega toga je što smo na sve strane imali na hiljade mrtvih, stotine hiljada raseljenih i danas živimo veoma loše upravo zbog tih ratnih dejstava, jer se niko ne može pohvaliti da mu je rat donio nešto dobro", rekao je Lukač.

Prema njegovim riječima, ako sadašnja generacija političara pokušava da na bilo koji način ponovo prizove rat i pošalje mladu generaciju u neka nova ratna dešavanja "onda sav narod u BiH mora kazniti te ljude na primjeren način, odnosno politički na izborima, da im se ne dozvoli mogućnost da odlučuju".

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније