Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ M.L.B. ]

29. 10. 2021. 16:54 >> 16:55
13

CP

"Čanak odbranio čast Vojvodine i građana Srbije"

Crnogorska partija ocijenila je danas da je "neprihvatljiv" zahtjev lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanka da po zahtjevu crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova daje izjave u novosadskoj policiji i objašnjava "zašto Vlada Crne Gore i njeni instrumenti sile ne trebaju da napadaju sopstveni narod u svojoj državi".

"Taman kada smo pomislili da je tortura nad Cetinjanima najniža tačka 'apostolske vlade', otkrili smo da se servilnost zvanične Podgorice prema Beogradu mora dalje dokazivati - progonom Vojvođana", saopštila je danas ta partija, reagujući na izjavu koju je Čanak danas dao policiji.

Kako je navedeno, korišćenjem državnog represivnog aparata ušlo se u obračun sa istaknutim građanskim aktivistima i političkim predstavnicima koji afirmišu autentične vojvođanske osobenosti, sve po nalogu nekadašnjeg Miloševićevog portparola koji je javno tražio taj progon.

"Dolaskom u Crnu Goru i prisustvom na Cetinju u najtežim trenucima za crnogorsku Prijestonicu u modernom dobu Nenad Čanak je odbranio čast Vojvodine i svih građana Srbije kojima je demokratija na srcu. Tih dana on je dao podršku svojoj duhovnoj braći - braći po evropejstvu, sekularizmu, antifašizmu i toleranciji i crnogorska zajednica u Srbiji mu se zahvaljuje zbog toga", navedeno je.

Kako je dodato, Crnogorsku partiju ne čudi to da se glas za građansku i sekularnu Crnu Goru "čuje" baš u Vojvodini - "svetioniku multietničkog života u Srbiji".

"U Vojvodini građani imaju sve više razloga za zebnju od pomahnitalog centralizma i fundamentalizma koji se širi iz Beograda", navedeno je u saopštenju.

Dodaju da ih ne iznenađuje da je upravo Nenad Čanak otišao na Cetinje u vrijeme kada se nova crnogorska vlast obračunavala sa građanima tog slobodarskog grada.

Crnogorska partija pozvala je vlasti u Crnoj Gori da "ne uvlače" građane i političke lidere susjedne Srbije u svoje "krajnje kompromitujuće političke aranžmane" i da odmah zaustave "politički progon neistomišljenika".

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније