Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ M.L.B. ]

29. 10. 2021. 17:10 >> 17:14
4

U PARLAMENTU

Srbija: Potpisan Sporazum o izbornim uslovima

Sporazum o unapređenju uslova za izbore koji će u Srbiji biti održani 3. aprila naredne godine potpisan je danas u parlamentu.

Sporazum su potpisali predsjednik Skupštine Ivica Dačić i predstavnici stranaka koje su bile u Radnoj grupi za međustranački dijalog, prenosi Tanjug.

Potpisnici sporazuma su Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i sedam opozicionih stranaka Dveri, DS S, POKS, Zavjetnici, Srpska radikalna stranka, Zdrava Srbija i Dosta je bilo.

Sporazum se odnosi na izborno zakonodavstvo i na izborni proces, kao što je podnošenje lista i prikupljanje potpisa, kontrolu biračkog spiska, glasanje i rezultate, pitanje medija, izvještavanje javnog servisa i finansiranja kampanje.

Sporazumom je definisano da će izbori biti održati 3. aprila naredne godine, da će predsjednički izbori biti rapisani 3. marta, a parlamentarni 15. februara.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније