Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

05. 12. 2013. 19:49 >> 19:49

BRISEL - PREGOVORI

Dogovor o policiji, ne o pravosuđu

U razgovorima Dačića, Eštonove i Tačija o primjeni Briselskog sporazuma postignut dogovor o policiji ali ne i o pravosuđu na sjeveru Kosova. Nova runda 13. decembra.

Glavna tema današnje runde dijaloga su bile oblasti pravosuđa i policije, tj. sljedeći koraci u formiranju Zajednice srpskih opština. Nakon razgovora premijer Srbije Ivica Dačić je rekao da je dogovoreno da regionalni komandant na sjeveru Kosova bude Srbin i da je sljedeći korak prijavljivanje Srba u kosovsku policiju.

Dogovora o pravosuđu i dalje nema i još je sporno pitanje sud u Kosovskoj Mitrovici, izjavio je premijer Srbije Ivica Dačić. Radne grupe Beograda i Prištine nastavljaju da rade na približavanju stavova, a nova runda dijaloga zakazana je za 13. decembar. 

Visoka predstavnica Evropske unije Ketrin Ešton je nakon sastanka saopštila da su razgovori o implementaciji aprilskog sporazuma bili konstruktivni.

"Imali smo konstruktivne razgovore i napravili značajan napredak o policiji i drugim pitanjima. Dogovorilii smo se da nastavimo razgovore iduće sedmice, 13. decembra. Moj sljedeći izvještaj Savjetu 17. decembra o dijalogu zavisiće od postignutog napretka", navodi se u saopštenju Ketrin Ešton.

Hašim Tači je prije početka današnjih razgovora u Birselu, između ostalog, rekao i da će Zajednice srpskih opština biti, kao i zajednica kosovskih opština koja već postoji. 

"Biće to forma dobrovoljnog učešća, koja će uzeti oblik NVO", rekao je Tači.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније