Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

06. 12. 2013. 08:24 >> 14:30

SRBIJA

Akcija Grom:Uhapšene stotine dilera

Na teritoriji 27 policijskih jedinica jutros u 6h počelo privođenje organizovanih kriminalnih grupa koje se bave distribucijom droge,javlja B92. Privedeno više stotina lica.

 

Akcija ima radni naziv "Grom", sprovodi se na osnovu naloga donijetog na sjednici Biroa, kojoj je predsjedavao Aleksandar Vučić.

 

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da akciji traje i da je pretreseno 909 lokacija na teritoriji Srbije, da se očekuje da 242 lica budu procesuirana i da je za sada za 127 njih određeno zadržavanje.

"Akcija Grom, koja je koordinirana akcija MUP-a, UKP-a, podružnih policjiskih uprava, SAJ-a, PTJ-a, ali i tužilaštava, sudova i bezbjednosnih službi, sprovodi se u cilju sprječavanja proizvodnje, rasturanja i prodaje narkotika. Ovo je udar na distributivnu mrežu", rekao je Dačić novinarima u Vladi. 

On je precizirao da je to deo opšte i oštre borbe protiv organizovanog kriminala, protiv narkotika, finansijskih zloupotreba, huligana. Prema riječima Dačića, za sada su izvršene 134 zaplijene, pronađena je jedna laboratija, mnogo komada oružja, narkotika i rasvijetljeno je jedno ubistvo. 

Dačić je naglasio da će akcija biti nastavljena i izrazio zadovoljstvo zbog koordinacije akcije svih učesnika sa Biroom za koordinaciju službi bezbjednosti. 

On je kazao i da je nacionalna borba protiv organizovanog kriminala i uspostavljanje pravne države prioritet. 




Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније