Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

24. 02. 2013. 10:33 >> 10:28

TRANSFER

Pripadnici MUP-a Srbije prelaze u kosovsku policiju

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije koji djeluju na sjeveru Kosova, a koji su građani Kosova, prema dogovoru iz Brisela postaće dio Policije Kosova, piše prištinski list Koha ditore.

Kako piše prištinsi list na sjeveru kosova djeluje oko 500 naoružanih pripadnika MUP-a Srbije.

Navodno, u procesu transformacije jednog dijela tih struktura u policiju Kosova, moći će da učestvuju samo oni pripadnici sprskog MUP-a koji su građani Kosova i nisu odgovorni za neki ratni zločin.

  Na sjeveru se nalazi bezbjednosna struktura koja je dobro organizovana i koja se po hijerarhiji kontroliše iz Beograda. Srbija je prihvatila da se odrekne te organizacije i očekujemo da se na sledećem sastanku Dačijća i Tačija pronađe rješenje za njihovo uključenje u komandni lanac Policije Kosova", rekao je izvor lista. 

.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније