Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Nemanja Živaljević [ TVCG ]

24. 11. 2021. 20:15   >>  20:16

TVCG U SKOPLJU

Neopisiva tuga zbog autobuske nesreće

U Sjevernoj Makedoniji i danas nevjerica među građanima zbog udesa koji se dogodio u Bugarskoj. Uzrok požara u kojem je nastradalo 46 osoba još zvanično nije potvrđen. U autobusu su se, prema nezvaničnim informacijama, nalazile nedozvoljene zapaljive materije zbog kojih je izgorio za svega nekoliko minuta.

Ekipa Televizije Crne Gore (TVCG) posjetila je danas opštinu Studeničani, kao i skopsko naselje Čair. U tim mjestima je najvidljivija razmjera autobuske nesreće.

Ispred i u školi Ismail Ćemali u skopskoj gradskoj opštini Čair, neopisivo teška atmosfera. Od 12-ro djece koja su preksinoć izgubila život, petoro je pohađalo ovu školu.

Ovoj informaciji posebnu težinu daje činjenica da su svi oni iz jedne porodice koja je u nesreći ukupno izgubila deset članova.

Nastavnik makedonskog jezika Amer Šabani kaže da su svih pet đaka bili sestre, braća od stičeva, dakle jedna familija.

"Svi su jedno. Prezime Jahe", kaže Šabani.

Nakon časova đaci i nastavnici škole Ismail Ćemali odali su počast svojim školskim drugarima i đacima. Krenuli su u marš ka centru Skoplja.

Nedaleko od glavnog grada Sjeverne Makedonije je opština Studeničari odakle porijeklo vodi porodica Jahe. Upravo to mjesto, koje ima oko 20 hiljada stanovnika, prije dvije večeri je pretrpjelo najveći gubitak.

Mnogi stanovnici ove opštine nijesu bili raspoloženi da stanu pred našu kameru. Oni koji su se odlučili za to podijelili su sa nama ista osjećanja.

"90% tih ljudi je bilo ispod 30 godina. To je tragedija nad tragedijama. U mirnodopsko stanje nikad se nije desilo nešto što se desilo juče", kaže Eštreb Isini, mještanin Studeničana.

Nakon Studeničana naša ekipa pokušala je da kontaktira nekog iz poslovnice kompanije Besa turs koja je organizovala posjetu Istambulu. Ipak, tamo su nas dočekala zaključana vrata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније