Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ M.L.B. ]

26. 11. 2021. 20:40 >> 20:47

S. MAKEDONIJA

Izgorjeli autobus 135 puta nelegalno izašao iz zemlje

Vlasti Sjeverne Makedonije saopštile su danas da je autobus kompanije "Besa trans", koji je izgorio u Bugarskoj, za prelazak granice nezakonito koristio izvod licence za drugi autobus iste firme.

Makedonski ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski izjavio je da je autobus, u kojem je poginulo 45 osoba, 135 puta nelegalno izašao iz zemlje prema evidenciji granične policije, 22 puta u prošloj, a 113 puta u ovoj godini.

Autobus, koji je u utorak rano ujutru izgorio na autoputu blizu Sofije, nije ni bio prijavljen u bazu podataka Ministarstva za transport i veze Sjeverne Makedonije i zbog toga nije posjedovao izvod iz licence za prevoz putnika, rekao je danas resorni ministar Blagoj Bočvarski.

"Izvod licence koji se pojavljuje u elektronskom sistemu Carinske uprave, koji je koristio izgorjeli autobus pri izlasku iz zemlje, jeste izvod licence za drugo vozilo, sa drugim registarskim tablicama istog prevoznika", rekao je Bočvarski novinarima.

On je kazao da je skopskoj firmi "Besa trans" zbog zloupotreba oduzeta licenca za prevoz putnika u me]unarodnom saobraćaju, kao i licenca za prevoz putnika u unutrašnjem saobraćaju, koja je istekla u oktobru.

Ministar policije Spasovski kazao je da je taj autobus prvi put registrovan u Skoplju 15. oktobra 2020. godine, da je proizveden 2007. i da je bio ispravan na posljednjem tehničkom pregledu, početkom oktobra.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније