Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.Č.J. [ RTRS ]

08. 12. 2021. 10:16 >> 10:27

VELIKA AKCIJA BIH

Osumnjičeni da su drogu krijumčarili iz CG i Albanije do EU

Organizovana kriminalna grupa, protiv koje MUP Republike Srpske i SIPA danas sprovodi akciju "Storidž 2", sumnjiči se da je duži period krijumčarila drogu iz Albanije i Crne Gore u BiH, a potom za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Njemačku, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Ova grupa sumnjiči se da je vršila međunarodno krijumčarenje droge i oružja, na način da su pripadnici grupe djelovali u više zemalja i komunicirali zaštićenim aplikacijama.

Iz MUP-a RS saopšteno je da se pretresi vrše na 50 lokacija na području Banjaluke, Gradiške, Bijeljine, Doboja i Novog Grada, te da je slobode lišeno 19 lica.

Iz Tužilaštva BiH naveli su da pretrese, usmjerene na više od 20 lica osumnjičenih za neovlašten promet droge i oružja, vrše Agencija za istrage i zaštitu BiH, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i MUP Kantona Sarajevo.

Istragu sprovodi Tužilaštvo BiH, a saradnja je ostvarena i sa strukturama Europola i EU.

Akcija je rezultat dugotrajne istrage Tužilaštva BiH i partnerskih policijskih agencija i institucija za sprovođenje zakona iz BiH, zemalja regiona i EU s ciljem da se otkriju i procesuiraju pripadnici organizovanih grupa narko-kriminala koje djeluju na području Banjaluke, Gradiške i drugih gradova u BiH.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније