Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ (Slobodna Evropa) ]

08. 12. 2021. 20:07 >> 20:17
3

O SANKCIJAMA

Vučić: Ako bude ozbiljnih optužbi biće ispitane

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, komentarišući odluku Sjedinjenih Američkih Država da stavi na listu sankcija potpredsjednika Srpske liste Milana Radoičića, biznismena sa sjevera Kosova Zvonka Veselinovića i još 11 sa njima povezanih osoba, da će nadležni organi Srbije ispitati sve ukoliko postoje "neke ozbiljne optužbe". On je na konferenciji za medije 8. decembra rekao da je dobio neformalni izvještaj od Ambasade SAD o ovoj odluci.

"Oni su njih optužili prije svega za ilegalnu trgovinu. Na kraju će ih optužiti što ne poštuju granicu između Kosova i Srbije, ali to je već njihova stvar. Ako postoje neke ozbiljne optužbe, naši državni organi će ih i te kako ispitati", rekao je Vučić.

Američko ministarstvo finansija je ranije danas saopštilo da je stavilo na listu sankcija Radoičića, Veselinovića, njegovog brata Žarka i još deset sa njima povezanih osoba. Oni su optuženi da povezanost sa transnacionalnim organizovanim kriminalom.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније