Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ I. P. ]

06. 01. 2022. 11:25   >>  11:26 2

VUČIĆ O MJERAMA SAD

"Rješenje nije u sankcijama"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da "Srbija svakako nije srećna" zbog odluke SAD da uvedu sankcije srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, kao i da Beograd ne misli da je rješenje u sankcijama.

"Nema nikakve sumnje da se Srbija ni u jednoj jedinoj tački ne samo neće saglasiti, već ni na koji način neće provoditi sankcije protiv svog naroda, pripadnika svog naroda, predstavnika srpskog naroda u BiH i Republici Srpskoj", rekao je Vućič.

Navodeći da odluka o sankcijama donosi brojne izazove za Republiku Srpsku i za Srbiju, Vučić je rekao da je riječ o "komplikovanim stvarima koje nijesu za hitnu i hitru reakciju, posebno ne brzopletu".

On je naveo i da je stavljanje medija pod sankcije "užasna odluka".

Vučić je rekao da je razgovarao sa Dodikom i predsjednicom RS Željkom Cvijanović, kao i da će se sastati sa njima, uskoro, 10. ili 11. januara.

Ministarstvo finansija SAD juče je objavilo nove sankcije za srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika zbog, kako je obrazloženo, potkopavanja stabilnosti BiH, korupcije i ugrožavanja mirovnog sporazuma.

Sankcije su uvedene i banjalučkoj ATV zbog, kako je navedeno, povezanosti sa Dodikom

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније