Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

13. 12. 2013. 08:33 >> 08:35
4

14. GODINA POSLIJE

Arkanovi sefovi stoje netaknuti

Željko Ražnatović Arkan, pokojni osnivač Srpske dobrovoljačke garde i suprug Svetlane - Cece Ražnatović, ima dva sefa u Komercijalnoj banci, koja, od kada je ubijen 15. januara 2000. godine u hotelu „Interkontinental“ do danas, nijesu otvorena. Sefovi su i posle 13 godina neotvoreni jer nasljednici ne mogu da se dogovore oko ostavinske rasprave, otkriva “Blic”.

Ovaj do sada nepoznat detalj otkriven je juče tokom suđenja Ceci Ražnatović, koju je zbog navodnog duga od 116.000 eura tužio Vojislav Đurković iz Bijeljine.

Da priča o tajnim Arkanovim sefovima bude još zanimljivija, Viši sud u Beogradu juče je naložio da se utvrdi šta se sve nalazi u njima upravo na prijedlog advokata Đurkovića.

Ovaj zahtjev je upućen da bi se utvrdilo šta je sve tužena Arkanova supruga Svetlana Ražnatović naslijedila.

O dva Arkanova sefa u banci niko od nekada njegovih najbližih saradnika nema nikakve informacije. Dragan Marković Palma, koji je bio veliki prijatelj i Ražnatovićev stranački kolega, kaže za “Blic” da prvi put čuje da je Ražnatović uopšte imao sefove.

"Vjerujte da prvi put čujem takvu informaciju. Nisam ni znao da je Arkan opšte držao bilo šta u bankarskim sefovima", rekao je Palma.

Sličan odgovor dobijen je i od njegovog najbližeg saradnika i komandanta u Srpskoj dobrovoljačkoj gardi Borislava Pelevića.

"Prvi put od čujem da je Arkan imao sefove u bankama. Zaista ne znam ništa o tome", rekao je Pelević za “Blic”, dok Ceca Ražnatović nije odgovarala na pozive “Blica”.

Na jučerašnjem suđenju pročitano je saopštenje banke u kojem se navodi da se sadržaj Ražnatovićevih sefova nepoznat jer ih “niko od nasljednika nije ni potraživao ni otvarao”.

Svaki sef ima po dva ključa, jedan čuva banka, dok se drugi nalazi kod korisnika sefa. Šta se dogodilo sa Arkanovim ključevima i kod koga se oni danas nalaze, nije poznato, ali je banka potvrdila da već 14 godina sefovi nisu otvarani.

Na imovinu Ražnatovića pravo polažu tri žene i devetoro djece.

Arkanova ratna i navijačka prošlost je dobro poznata. Manje se zna o njegovim biznisima. Nedeljnik “Vreme” je prije nekoliko godina pravio veliko istraživanje na ovu temu, a navodno sve je počelo poslije čuvenog Vens-Ovenovog plana početkom 1992. godine, kada Arkan i njegova Srpska dobrovoljačka garda ostaju bazirani u Slavoniji i Baranji, sa kratkim “ekskurzijama” u Bosnu.

Sve do mirne reintegracije Slavonije, Baranje i Zapadnog Srema u Hrvatsku 1997, Arkan i njegovi su jedina policija na tom terenu. Sva njihova vozila imala su plave table srpskog MUP-a, plave rotacije i sirene. Tu počinju vjerovatno najbolji Arkanovi poslovi: šverc cigareta, goriva i slavonske hrastovine, jer su to proizvodi koji su sa strateški važnom robom podlijegali sistemu kvota koje je DB Srbije dodjeljivao povjerljivim saradnicima, ugrađujući se - naravno. Mihalj Kertesdržao je carinu, a Arkanove poslove u Erdutu vodila je Stanislava Čočoroska, kasnije kuma Cece Ražnatović. Arkan je preko FK Obilić ušao i u fudbalske vode i prodavao igrače.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније