Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

13. 12. 2013. 15:24   >>  15:25

ZBOG NEDOSTATKA NOVCA

Zagreb: Vlasnica azila ubila 44 psa

Vlasnica azila ubila je smrtonosnom injekcijom 44 psa čija su tijela pronađena u prihvatilištu za životinje u Novom Zagrebu.

Ona je uz krivičnu prijavu privedena, a pored nje, za isto krivično djelo prijavljen je i muškarac koji je osumnjičenoj nabavio sredstvo za eutanaziju.

"Osumnjičena je nabavila medicinski pribor i 6. decembra intravenozno psima ubrizgala sredstvo za eutanaziju, poslije čega su svi (njih 44) uginuli", navodi se u službenom izvještaju.

Nezvanično se saznaje da je 61-godišnja Brankica Krosetti policiji priznala zločin i otkrila da joj je otrov nabavio 37-godišnji Dalibor Barić.

Navodno je psima, među kojima je bilo najviše mješanaca, sama ubrizgala otrov. Prema pisanju medija, kao motiv zločina navela je nedostatak novca, zbog čega nije imala drugog izlaza. 

Policija joj je u trag ušla slijedeći podatke o vlasništvu azila i objekta u kojem su ubijeni psi pronađeni.

Aktivisti za zaštitu životinja ranije su upozorili da takav slučaj dosad nije zabilježen u Hrvatskoj, u kojoj su, kako ističu, propisane kazne za mučenje ili ubijanje životinja nedovoljne.

Za ubistvo ili mučenje životinja Krivični zakon predviđa najviše godinu dana zatvora, a Zakon o zaštiti životinja kaznu oko 2.000 eura.

(MONDO)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније