Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.M.Lj. [ B92 ]

23. 01. 2022. 08:01 >> 08:02
12

VUČIĆ O REGIONU

"Sačuvaćemo mir, nikome nije do rata"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će u region sačuvati mir i da nikome nije do rata, ali da se plaši, kako je rekao, neodgovornosti i neozbiljnosti zapada. Smatra da su sankcije loša politika.

Dodao je da je Srbiji potreban mir i stabilnost, jer oni najbrže rastu i tu šansu ne smiju da propuste.

"Očekujemo da nam kažu da li će da grade auto-put od granice do Sarajeva. Što mi da gradimo do Kotromana ako vi nećete da gradite Višegrad-Sarajevo", izjavio je on govoreći o situaciji u BiH i dodao da će Srbija da završi i svoj dio do Bijeljine, “a oni nisu ni počeli".

Naglasio je da treba rješavati ozbiljne stvari.

"O čemu god da počnemo da pričamo oni kažu 'da, da, ali vi ste počinili genocid'. Pričali smo o granicama, bio je prethodni sastav njihovog predsjedništva. Ja im kažem dajte nam ovo gdje pruga ide za Crnu Goru, dobićete najbolje zemljište u zamjenu. Kažem hajde da riješimo te probleme. Bakir mi kaže neki Bošnjaci smatraju da to nije dobro rješenje. To je nerješavanje problema", rekao je Vučić.

Osvrnuo se i na komentare o obilježavanju Dana Republike Srpske koje se održalo 9. januara.

"Kažu strašno je ovo što se desilo 9. januara u RS, a bio defile policije. A ne pišete šta se desilo u Bužimu i u Sarajevu", naveo je Vučić.

"Kad Srbe pitate, hajde da malo zakočimo i stanemo, hajde da iskoristimo ekonomske prilike, oni kažu 'ne, sada je šansa'. Mi da ubijamo Bošnjake na možemo, nećemo, ne smijemo...Naše je da poštujemo džamije, od njih da tražimo da poštuju crkve i da zaštitimo svakog Bošnjaka u Srbiji koji se osjeti ugroženim. I da pokažemo poštovanje za ono što su prošli u Srebrenici i drugdje", zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније