Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Index.hr [ B.B. ]

24. 01. 2022. 16:04   >>  16:05 1

POLICIJA U HRVATSKOJ

Priveli dvojicu zbog vrijeđanja Plenkovića na Fejsbuku

Hrvatska policija privela je u petak 72-godišnjaka iz Briševa kod Zadra i 49-godišnjaka iz tog grada, jer su u komentaru na Fejsbuku vrijeđali premijera Andreja Plenkovića, objavili su danas hrvatski mediji.

Stariji muškarac je ispod vijesti lokalnog portala o dolasku premijera u Maslenicu povodom obilježavanja godišnjice vojno-policijske operacije Maslenica 1993, napisao da ga "treba dočekati pokvarenim jajima, njega i njegove poltrone". Uz to je naveo da "niko toliko nije ponizio i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik".

U optužnom predlogu sudu u Zadru, koji su objavili lokalni mediji, policija je citirala objavu 72-godišnjaka sa Fejsbuka i navela da je muškarac "narušio javni red i mir, vrijeđanjem i omalovažavanjem predsjednika Vlade".

Policija u Zadru privela je i 49-godišnjaka zbog iste stvari i njih dvojica su zadržani u pritvor dok premijer nije otišao s ovog područja.

Kako se navodi u saopštenju policije, obojica muškaraca su 20. januara, ispod članka na jednom zadarskom portalu o najavi posjeta predsjednika vlade Andreja Plenkovića Maslenici, objavila komentare uvredljivog i omalovažavajućeg sadržaja.

Policijska zadarska uprava odbacila je teze u javnosti koje aludiraju na to da je premijer uključen u postupanje policije.

"Riječ je o redovnom postupanju policije u okviru službene dužnosti, te je na nadležnom sudu da donese konačnu odluku", istaknuto je u saopštenju policije.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније