Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

14. 12. 2013. 09:17 >> 09:17
4

U PONEDJELJAK

Saboru predaju 690.000 potpisa protiv ćirilice

Štab za obranu hrvatskog Vukovara predaće u ponedjeljak Hrvatskom saboru potpise podrške za raspisivanje referenduma o upotrebi manjinskog jezika i pisma.

"Nakon problema u vezi s terminom primanja potpisa potvrđeno je da će se to dogoditi u ponedjeljak, te da će predstavnike Štaba primiti predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko“, rekao je portparol Štaba Igor Gavrić.

Hrvatski mediji prenijeli su da će Saboru biti predato oko 690.000 potpisa, koliko ih je prikupljeno prethodnih dana. U Štabu očekuju da će nakon njihovog prebrojavanja Sabor i raspisati referendum.

Prošlog petka Štab je informisao hrvatsku javnost kako je prikupljeno 650.000 potpisa, ali je tada saopšteno kako to nije konačna brojka, jer prebrojavanje još traje.


Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније