Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

14. 12. 2013. 12:22 >> 12:24

PROŠLI PROVJERU

Prvih 16 Srba u kosovskoj policiji

U Regionalnoj policiji Kosova u sjevernom delu K. Mitrovice počelo je integrisanje bivših pripadnika MUP-a Srbije u kosovsku policiju, prenosi B92.

Integrisanje bivših pripadnika MUP-a Srbije u kosovsku policiju počelo je potpisivanjem ugovora o radu sa 16 policijskih službenika.

Kako navodi portal koha.net, policajci su potpisali zakletvu uz saglasnost sa principima i procedurama kosovske policije.

Potpisu ugovora o radu prethodio je proces verifikacije njihovog identiteta koju je sprovela Civilna Agencije za registraciju MUP-a Kosova, dok su provjeru njihove prošlosti obavili kosovska policija i Euleks. 

Novi pripadnici kosovske policije od ponedjeljka, 16. decembra, počeće trening u Akademiji Kosova za javnu bezbijednost u Vučitrnu kako bi se upoznali sa zakonodavstvom, unutrašnjim organizovanjem kosovske policije, principima i procedurama. 

Proces integrisanja ostalih pripadnika nastaviće se po predviđenoj dinamici u skladu sa procedurom regrutovanja i okvirnog zakona kosovske policije, saopštio je MUP Kosova, a prenosi portal Telegrad.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније