Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

O.Z. [ Beta ]

27. 01. 2022. 21:30 >> 21:31
1

MEĐU "NEPRIJATELJIMA UKRAJINE"

Milanović u bazi podataka ukrajinske ekstremističke stranice

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović završio je u bazi podataka na ukrajinskoj ekstremističkoj stranici Mirotvorac poslije izjave da Ukrajini nije mjesto u NATO, objavili su večeras hrvatski mediji pozivajući se na rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Iz ruskog ministrarsva su naveli da se radi o stranici koja objavljuje lične podatke samozvanih neprijatelja Ukrajine.

"Bilo koji zapadni funkcioner koji iznese stavove drukčije od službenog platiće svojim ugledom i karijerom, a moguće je i da će mu biti ugrožena sigurnost", rekao je zamjenik portparola ruskog ministarstva Aleksej Zajcev na redovnoj konferenciji za medije u Kremlju, prenosi portal Indeks.hr.

Portal piše da se na veb stranici Mirotvorac navodi da je Milanović "učesnik ruskih osvajanja" i da "učestvuje u informativnim specijalnim operacijama Kremlja".

Komentarišući krizu na ukrajinsko-ruskoj granici, Milanović je u utorak novinarima u Zagrebu rekao da će povući "do zadnjeg" hrvatskog vojnika ukoliko dođe do eskalacije krize na ukrajinsko-ruskoj granici, jer Hrvatska s tim sukobom nema ništa.

On je ocijenio da je riječ o ozbiljnoj krizi koja "nema veze s Ukrajinom i Rusijom već to ima veze sa dinamikom američke unutrašnje politike Džoa Bajdena i njegove administracije". Takođe je ocijenio da Ukrajini nije mjesto u NATO i da je jedna od najkorupmiranijih država.

Od njegovih izjava juče se ogradio premijer Andrej Plenković, koji se izvinio Ukrajincima i vladi te zemlje zbog izjave da je Ukrajina korumpirana.

Premijer je danas ponovo komentarisao predsjednika, ocijenivši da su njegove izjave o Ukrajini "reputacijski štetne za Hrvatsku i sramotne".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније