Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

16. 12. 2013. 16:07 >> 16:10

IZ MAKEDONIJE

Preševo: Spriječen šverc 52.000 cigareta

Uprava carine Srbije saopštila je da su carinici na prelazu Preševo osujetili pokušaj trojice makedonskih državljana da prokrijumčare 52.060 cigareta marke "Rodeo".

Cigarete su, kako se navodi u saopštenju, otkrivene u autobusu koji saobraća na relaciji Makedonija – Italija, u kome nije bilo putnika, već samo dva vozača i auto mehaničar.

Na pitanje da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, sva trojica su odgovorila da, osim ličnih stvari, nemaju ništa, ali su carinici ipak odlučili da izvrše pregled autobusa skenerom.

Snimak je, precizira se u saopštenju, pokazao da postoje izvjesne nepravilnosti ispred prednjeg točka u dijelu iznad rezervoara za gorivo i zbog toga je započeta detaljna kontrola i otkrivene cigarete.

Kao vlasnik cigareta se prijavio automehaničar, koji je objasnio da se unutar fabričke šupljine nalazi metalna kutija koju je sam napravio da bi u njoj krijumčario cigarete.

Protiv automehaničara je pokrenut prekršajni postupak, a s obzirom na to da je autobus prepravljen u svrhe krijumčarenja, osim cigareta privremeno je oduzeto i vozilo, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније