Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

25. 02. 2013. 09:34   >>  09:29 1

BEOGRAD

Bombom na firmu svjedoka za Šarića

Nepoznati počinilac bacio je eksplozivnu napravu na štampariju u beogradskom naselju Žarkovo, u vlasništvu Nebojše Joksovića, svjedoka saradnika u procesu protiv Šarića, prenose beogradski mediji.

Nepoznata osoba bacila je eksplozivnu napravu na taj objekat u kasno sinoć, nakon čega je došlo do požara, koji je ugašen nešto poslije 1 sat i 30 minuta.

Nije bilo povrijeđenih, a B92 nezvanično saznaje da postoje indicije da je štamparija gađana ručnom zoljom.

 

Inače, ovo nije prvi požar u štampariji BMG Nebojše Joksovića (40) iz Pljevalja. Isto se dogodilo u septembru 2010., a požar se dovodio u vezu sa prijetnjama zbog statusa svjedoka-saradnika.

Joksović je prije tri postao svjedok-saradnik jer je ispričao za tri velike isporuke kokaina koje istraga protiv Darka Šarića nije obuhvatila.

Prethodno je iz ćelije Centralnog zatvora, nakon što je uhapšen 2010, poslao pismo Tužilaštvu za organizovani kriminal u kome je naveo da je spreman da sarađuje.

Iako je neposredno po hapšenju negirao da ima veze sa trgovinom narkotika iz Južne Amerike, u zamjenu za povlašćeni status odlučio je da nadležnima ispriča sve što mu je poznato o Darku Šariću i njegovoj grupi.

Svjedočio je o švercu narkotika i aktivnostima Šarićevog klana u Italiji. On je, prema navodima medija, bio glavni Šarićev čovjek u toj zemlji.

U maju 2011. na njegovu štampariju u Žarkovu ispaljene su tri "zolje" , a prije nešto više od godinu i po na njegov kafić "La prinčipesa" u istom naselju bačena je bomba.

Njegov sinovac Radojica Joksović (32) stradao je u julu 2012. kada je eksplodirala bomba podmetnuta pod automobil koji je vozio.

Joksović je, inače, krajem 2011. pokušao bjekstvo iz Srbije u Mađarsku.

Ovaj Pljevljak važi za jednog od najboljih prijatelja odbjeglog Darka Šarića, i njihovo poznanstvo datira iz osnovne škole, navodi B92.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније