Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

16. 12. 2013. 17:31 >> 17:31

PRIJAVILO SE 80

Čeku: Očekujem više Srba u BSK

Ministar bezbjednosnih snaga Kosova Agim Čeku izjavio je da u BSK ima 44 Srbina.


 

"Srba ima u našem ministarstvu. Moja zamjenica i neki drugi službenici u ministarstvu su Srbi. Nijesmo, međutim, zadovoljni sa brojem uniformisanih pripadnika koji su u sastavu BSK. Sada ih je 44, a samo ove godine primljena su 24 mlada Srbina", rekao je Čeku agenciji Beta. 

Istakao je da se Srbi interesuju da pristupe BSK i da se ove godine prijavilo njih 80 ali je, nažalost, samo njih 24 ispunilo kriterijume i da je to do sada bila najveća grupa Srba koja je primljena u BSK.

"Po našoj odluci, Besbjednosne snage Kosova bi u svom sastavu trebalo da odražavaju sastav društva Kosova. Kod svih manjinskih zajednica to smo postigli, samo još kod srpske zajednice to nije tako. Očekujem da će poslije dobre saradnje Srbi masovnije pristupati BSK", rekao je Čeku.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније