Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

16. 12. 2013. 22:22 >> 22:22

MINISTRIMA EU

Ešton: Početi pregovore sa Srbijom

Visoka predstavnica Evropske unije Ketrin Ešton je danas u Briselu ministrima inostranih poslova EU rekla da treba početi pregovore o članstvu sa Srbijom i navela da se "radi na završnim pojedinostima" i za rješenje za pravosuđe na sjeveru Kosova.

 

 

Ketrin Ešton je to izjavila pošto su šefovi diplomatije EU razmijenili mišljenje uoči sjutrošnjeg zasjedanja na kojem treba da donesu odluku o usvajanju "pregovaračkog okvira" i pokretanju pregovora o članstvu sa Srbijom.

Visoka predstavnica EU je istakla da je "veoma impresivan spisak dostignuća otkako je postignut aprilski sporazum" Beograda i Prištine.

"Na nekim poljima smo brže napredovali nego što smo očekivali. I upravo sad radimo na završnim pojedinostima pravosudnog sistema", odgovorila je Ešton na pitanje novinara šta je tačno preporučila u izvještaju o Srbiji i napretku u dijalogu Beograd-Priština koji je uputila vladama članica EU, i da li je ocijenila da treba početi pregovore sa Srbijom iako još nije do kraja postignut dogovor o pravosuđu na sjeveru Kosova.

"I sjutra ćemo pričati o tome na Savjetu za opšte poslove", istakla je Ketrin Ešton.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније