Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

18. 12. 2013. 11:18 >> 11:20
9

I, NARAVNO, EŠTON

Dačić i Tači nobelovci?

Vođa albanskog Kokusa u američkom Kongresu Eliot Engel pokušava da dobije podršku ostalih kongresmena za nominaciju Ketrin Ešton, Ivice Dačića i Hašima Tačija za Nobelovu nagradu za mir.

 

Inicijativu da se visoka predstavnica za spoljnu politiku Evropske unije Ketrin Ešton, i srpski i kosovski premijer, Ivica Dačić i Hašim Tači nominuju za Nobelovu nagradu, pokrenuo je vođa albanskog Kokusa u američkom Kongresu Eliot Engel, saznaje Tanjug, a prenosi RTS.

Kako je rečeno u srpskom Kokusu, demokratski kongresmen iz Njujorka aktivno pokušava da dobije podršku svojih kolega za ovu incijativu, nakon čega će odlučiti da li će pisati Nobelovom komitetu.

Kongresmen Engel je tim povodom kontaktirao i srpski Kokus, tražeći njihovu podršku, ali Kokus još uvijek nije dao svoju konačnu riječ, pošto čeka mišljenje Vlade Srbije po tom pitanju.

"Nijesmo još odlučili, čekamo stav srpske vlade, a Engel kaže da je cilj njegove inicijative normalizacija odnosa Srbije i Kosova", kažu za Tanjug u srpskom Kokusu.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније