Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

19. 12. 2013. 10:18 >> 10:18
1

REALIZACIJA DOGOVORA

Split: Uhapšeni osumnjičeni za ratni zločin

Dvojica hrvatskih državljana (1968. i 1965.) uhapšena su juče na području Splitsko-dalmatinske županije zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo ratnog zločina protiv bošnjačkog civilnog stanovništva u BiH, a nakon ispitivanja sudija za istrage im je odredio pritvor.

U saopštenju Državnog tužilaštva Hrvatske ne navode se inicijali okrivljenih ni otkuda su, već se samo ističe da postoji osnovana sumnja da su okrivljeni tokom 1993. godine na području BiH, kao pripadnici Hrvatskog vijeća odbrane, suprotno odredbama međunarodnog prava, veći broj zarobljenih civila Bošnjaka u logorima ponižavali, fizički i psihički zlostavljali, pri čemu su im nanosili tjelesne povrede. Oni se terete da su ovakvim postupanjem prouzrokovali smrt zarobljenog civila Bošnjaka (1959.).

Inače, hapšenje u Splitu osumnjičenih za ratne zločine počinjene u BiH uslijedilo je dva dana nakon sarajevskog susreta glavnog državnog tužioca Hrvatske Mladena Bajića, glavnog tužioca BiH Gorana Salihovića i glavnog tužioca za ratne zločine Srbije Vladimira Vukčevića.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније