Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

19. 12. 2013. 15:50 >> 15:51
1

13 U PRITVORU

Slovenija: Istraga korupcije u zdravstvu

Policija u Sloveniji počela je danas veliku kriminalističku akciju istraživanja sistemske korupcije u zdravstvu.

U akciji širom Slovenije učestvuje 116 kriminalista, a do sada je pritvoreno 13 osumnjičenih, objavila je policija, dodavši da se istraga koncentriše na javne zdravstvene ustanove na području Maribora, Ljubljane, Novog Mesta, Celja i Kopra, kao i da se istražuju "korupcijska krivična djela počinjena na račun i štetu zdravstvenog osiguranja".

U najvećoj zdravstvenoj ustanovi, ljubljanskom univerzitetskom Kliničko-bolničkom centru naveli su da niko od vodećih ljudi nije u istrazi i da je, po njihovim podacima, policija zadržala dvije privatne osobe.

Mediji navode da se istražuju sumnje u korupciju medicinskog osoblja koje uz rad u javnim ustanovama ima i privatnu praksu, kao i nepravilnosti vezane uz nabavku medicinske opreme.

Krajem avgusta osnovana je posebna radna grupa za istragu krivičnih djela korupcije koja je u septembru počela da istražuje korupciju u zdravstvenom sistemu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније