Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

25. 02. 2013. 19:36 >> 19:33

SAVJETI I PODRŠKA

Hrvatska podržava put Srbije ka EU

Glavni pregovarač Hrvatske u procesu pristupanja Evropskoj uniji Vladimir Drobnjak, poručio je u Beogradu da je dobijanje datuma početka pregovora sa EU za svaku državu veliki politički izazov, ali da pravi posao počinje tek po otvaranju pregovora.

Dodao je da je, kada je o Srbiji riječ, nemoguće procijeniti koliko će dugotrajan biti proces pregovaranja, javlja Tanjug.

Drobnjak je kazao da u Briselu niko ne spori da će Srbija jednog dana biti članica Evropske unije.

"Datum ćete dobiti prkije ili kasnije i niko u Briselu ne spori da će Srbija jednog dana biti članica. Put je težak i zahtjevan, ali na kraju je velika nagrada", rekao je Drobnjak novinarima u Skupštini Srbije poslije tribine posvećene iskustvima Hrvatske prilikom ulasku u EU.

 

Drobnjak je ocijenio da je Srbija u prednosti u odnosu na Hrvatsku kad je bila na početku pregovora, jer jasno zna šta je čeka.

"Hrvatski pregovori su se vodili po zaoštrenijim pravilima nego pre nas, a vi sad imate jasniju sliku", rekao je Drobnjak i dodao da će se pregovori Srbije odvijati u situaciji kad će jedna od država članica, a to je Hrvatska, biti veliki prijatelj Srbije u pregovorima.

Pomoćnik ministarke spoljnih poslova Hrvatske Hrvoje Marušić rekao je da mu je drago što je u Beogradu i da se predstavnici Hrvatske rado odazvali pozivu da podijele svoja iskustva u, kako je rekao, mukotrpnim i dugotrajnim pregovorima sa Evropskom unijom.

"Hrvatska je na strani Srbije u ovoj priči, želi evropsku Srbiju", rekao je Marušić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније