Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

07. 01. 2014. 17:17 >> 17:18

JAČANJE SARADNJE

Bratušek:Balkan politički prioritet

Slovenačka premijerka Alenka Bratušek izjavila je da jačanje saradnje u jugoistočnoj Evropi ostaje jedan od prioriteta slovenačke spoljne politike.

Obraćajući se slovenačkim diplomatama koji su se okupili na dvodnevnom redovnom skupu o spoljnopolitickim pitanjima na Brdu kod Kranja, koji se održava iza zatvorenih vrata, Bratušekova je najavila konkretizaciju te saradnje.

 

 

'Proces Brdo', a riječ je o inicijativi za jačanje saradnje i povjerenja među zemljama bivše Jugoslavije u kojoj učestvuje i Albanija, treba razvijati, a dosadašnje simbolične gestove konkretizovati privrednom i drugom saradnjom”, poručila je Bratušek. 

Ona je posebno istakla da će Slovenija pružiti podršku reformskim procesima u BiH. 

Bitan zadatak slovenačke vlade i onih koji je predstavljaju po njenim riječima ostaje jačanje kredibilitetia u zemlji i inostranstvu budući da je, kako je rekla, zbog proteklih grešaka u razvoju bilo izgubljeno povjerenje građana i međunarodne zajednice. 

Dodala je da je vlada na čijem je čelu na dobrom putu da to povjerenje vrati. 

"Bez obzira na sve probleme i izazove koji stoje pred nama, mogu reći da smo na pravom putu da vratimo izgubljeno povjerenje", rekla je Bratušek, a prenijela Hina.

(B92)

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније