Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

11. 01. 2014. 12:44 >> 12:50

STEFANOVIĆ ODLUČIO

Izbori u Beogradu 16. marta

Izbori u Beogradu biće održani 16. marta, izjavio je predsjednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović.

 

"Izbore ću raspisati vjerovatno krajem sljedeće nedjelje. Opredijelio sam se da izbori budu 16. marta, to je realan datum o kojem smo razgovorali i u skladu sa zakonskim rokovima i onim o čemu smo govorili krajem prethodne godine", rekao je Stefanović Tanjugu, prenosi B92.

On je, odgovarajući na pitanje o vanrednim parlamentarnim izborima, rekao da SNS još nije zauzela stav da li će se na izbore ići ili ne.

Stefanović je ponovio da je na lideru stranke Aleksandru Vučiću odluka koju će predložiti Predsjedništvu, a da očekuje da će to stranačko tijelo na kome će biti donijeta odluka o raspisivanju izbora, biti održano do stranačke izborne skupštine, koja je zakazana za 25. januar.

"Očekujem da će predsjednik stranke do 25. januara zakazati sjednicu Predsjedništva na kojoj će predložiti neko od mogućih rješenja i mi ćemo se o tome izjasniti", rekao je Stefanović.

On je naveo da Vučić još nije donio odluku o tome šta će predložiti Predsjedništvu, zbog čega se sjednica tog stranačkog tijela još ne održava.

"Vučić još nije donio konkretnu odluku ni za izbore ni protiv. To je zaista tako, to nije politička igra", rekao je Stefanović.

On je napomenuo da se i juče moglo vidjeti da je Demokratska stranka, kao najveća opoziciona partija, kao i većina opozicije, jasno stavila do znanja da je za vanredne izbore i da postoji atmosfera u društvu da se provjeri legitimitet vlasti.

"Osim što mi smatramo da je dosta urađeno, očigledno da neke druge stranke ne smatraju da je sve što je urađeno dovoljno i ne smatraju da može da se nastavi na ovakav način", rekao je Stefanović.

Potpredsjednik SNS-a je rekao da su nevjerovatne i besmislene izjave u medijima da neka zemlja sa zapada ili istoka pritiska SNS u vezi sa odlukom o raspisivanju izbora.

"Ni sa Aleksandrom Vučićem ni sa mnom niti bilo kim ozbiljnim u zemlji ne može niko da vodi razgovor na način da nam kaže da li na izbore idemo ili ne. Takav razgovor ne mogu ni da zamislim", rekao je Stefanović.

On je dodao da je ono što se može čuti po medijima, da se neko dogovorio sa Vučićem da li će biti izbora ili ne, kao i navodni dogovori o pozicijama poslije izbora, takođe besmislica, navodeći da Vučić još nije donio odluku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније