Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

12. 01. 2014. 19:22 >> 19:22
1

PRISUSTVO ZVANIČNIKA

U Sloveniji marširalo 10.000 "partizana"

Oko deset hiljada ljudi okupilo se danas u Sloveniji na Maršu partizanskom Jelovicom, tradicionalnom okupljanju kojim se na početku godine u selu Dražgoše obilježava jubilej bitke slovenačkih partizana sa Njemcima.

 

Dražgoše su posjetile mnoge istaknute osobe iz javnog i političkog života, među kojima i više ministara i predsjednik države Borut Pahor.

Glavni govornik na svečanosti, političar i ekonomista Viktor Žakelj, rekao je da u svijetu u kojem živi jedan odsto bogatih i 99 siromašnih postoji "eksplozivni materijal" koji svakog trenutka može da eksplodira, prenosi Tanjug.

"Svijet je danas zatočenik neoliberalizma, a bankari i "trojke" porobljavaju narode", rekao je Žakelj, pohvalivši predsjednicu slovenačke vlade Alenku Bratušek što je izbjegla opasnost da država traži stranu finansijsku pomoć.

Time je, kako je naveo, sačuvala suverenitet države, i omogućila da Slovenci "sopstvenom pameću" idu naprijed i "opstanu svoji na svome".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније