Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

12. 01. 2014. 21:44 >> 21:45
5

OČAJNIČKI POTEZ

Valjevo: Veteran odsjekao sebi prst

Ratni veteran Nebojša Milenković odsjekao je sebi prst na ruci tokom štajka glađu, u Valjevu, zbog neisplaćenih ratnih dnevnica i nerješavanja statusa boraca.

Milenković (57) iz Vlasotinca odsjekao je sebi prst u prostorijama udruženja boraca ratova na prostoru bivše Jugoslavije 1990-1999, što ostali štrajkači, kako su rekli,nijesu očekivali.

Milenković je, najvjerovatnije nožem, gotovo odsjekao mali prst na lijevoj šaci, a njegovi saborci tvrde da će "nastaviti sa sakaćenjem".

"Učinio sam to zbog sina koji je na Košarama, na granici SRJ i Albanije, proveo 16 mjeseci", rekao je Milenković, prenosi RTS.

Poslije mnogo ubjeđivanja, intervenisala je ekipa Hitne pomoći i prevezla ga u Urgentni centar Valjevske bolnice.

Deset čelnika Udruženja boraca ratova iz Srbije, četvrti dan, štrajkuje glađu tražeći isplatu ratnih dnevnica i rješavanje statusa boraca i njihovih porodica, posebno porodica palih boraca.

Njih je već posjetila ljekarska ekipa i konstatovala pogoršanje zdravlja, a dva štrajkaca prebačena su u nišku, a jedan u Valjevsku bolnicu.

Štrajkači ipak poručuju da protest nastavljaju do ispunjenja zahtjeva i traže razgovor sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićm i premijerom Ivicom Dačićem.

 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније