Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

15. 01. 2014. 11:16   >>  11:16

SRBIJA

Odluka o izborima i prije 25. januara

Šef poslaničkog kluba SNS-a u Skupštini Zoran Babić izjavio je da je uvjeren u to da će odluka o vanrednim parlamentarnim izborima biti donijeta i prije 25. januara.

To je inače datum za koji je zakazana izborna skupština naprednjaka.

Napominjući da bi vanredno zasijedanje Skupštine Srbije moglo da počne poslije 20. januara “ukoliko neki događaji to ne preteknu”, on je istakao da je u SNS-u među najglasnijim zagovornicima raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora i dodao da baš “te stvari mogu da nas preteknu”. 

“Ništa drugo nije važnije od Skupštine i donošenja novih dobrih zakona, osim tih vanrednih parlamentarnih izbora”, naglasio je Babić u intervjuu novosadskom “Dnevniku”. 

Istakavši da SNS želi da štedi u svim segmentima društva kao i to da država mora da štedi, on je objasnio da je zato predloženo lideru stranke Aleksandru Vučiću da “ukoliko se bude odlučio” za vanredne parlamentarne izbore, oni budu spojeni sa izborima za grad Beograd, odnosno da budu 16. marta. 

Postoji izborni kalendar do kada bi oni trebalo da budu raspisani i zbog toga vjerujem da će SNS, već na narednoj sjednici Predsjedništva donijeti odgovarajuće odluke, da stavimo tačku na tu priču”, rekao je Babić napominjući da je Vučićev glas u donošenju te odluke najdominantniji. 

On je ponovio da SNS odavno zahtijeva održavanje vanrednih pokrajinskih izbora jer, kako je rekao, aktuelna vojvođanska vlast predvođena DS-om nema povjerenje građana niti legitimitet. 

Održavanje pokrajinskih izbora ne zavisi od SNS-a već od prihvatanja realnosti i istine od DS-a i Bojana Pajtića, koji imaju legalitet, ali ne i legitimitet vršenja vlasti u Vojvodini”, istakao je Babić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније