Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 02. 2013. 17:03   >>  16:57 1

NALJUTIO SE

Kusturičine ostavke zbog prekršajne prijave

Direktor "Mokre Gore" Emir Kusturica podnio je danas neopozivu ostavku na mjesto direktora tog prirodnog parka.

Kako je navedno u njegovom saopštenju, on je to učinio nakon što je Državne revizorska institucija Srbije podnijela prekršajnu prijavu protiv njega zbog nenamjenskog trošenja novca u "Mokroj Gori".

 

"Kako ne želim da učestvujem u javnom životu u kojem su „saobraćajni prekršaji“ na stubu srama javnosti, a da se, prethodno, nije ni dokazao prekršaj, niti zloupotreba položaja, niti nenamjensko trošenje novca, odlučio sam da ne budem dio takvog javnog života, zbog čega podnosim neopozivu ostavku na funkcije", naveo je Kusturica.

Slavni reditelj je istovremeno podnio ostavku i na mjesto predsjednika Skijaškog saveza Srbije, a odlučio je i da, kako je rekao, "od države ne traži niti prima pomoć za organizaciju Filmskog i muzičkog festivala „Kustendorf“. Kusturica je naveo da iz Ministarstva kulture povlači molbu za dodjelu sredstava za snimanje igranog filma „Ljubav i rat“.

Kako je objavio "Blic", protiv Kusturice je podnijeta prekršajna prijava jer je više puta izbjegao raspisivanja tendera.

Revizor je utvrdio da Kusturica nije evidentirao da je Park Mokra Gora dobio od Bezbjednosno-informativne agencije dva teretna automobila. Upravi za javne nabavke nije dostavljao izvještaje o ugovorima niti je redovno popisivao imovinu.

U Parku prirode ne postoji ni analitička evidencija nekretnina, postrojenja i opreme, zbog čega revizor nije mogao da utvrdi visinu amortizacije. Utvrđeno je i da je iznos troškova telefona u 2011. bio viši za 761.000 dinara nego što je predviđeno, dok je na reklame potrošeno 558.000 više nego što je planirano.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније