Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 02. 2013. 21:25   >>  21:19

NA PRIJEDLOG PREDSJEDNIKA

Željka Cvijanović mandatar nove Vlade RS

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik imenovao je večeras Željku Cvijanović za mandatara za sastav nove Vlade RS.

"Na ovakvu odluku sam se odlučio jer je željka Cvijanović dobila opštu podršku Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), kao i koalicionih partnera iz Demokratskog narodnog saveza (DNS) i Socijalističke partije RS", rekao je Dodik obraćajući se novinarima u Palati predsjednika.

Prethodno je u parlamentu RS usvojena ostavka kabineta dosadašnjeg premijera Aleksandra Džombića, u kojoj je Cvijanovićeva bila ministarka za ekonomske odnose i regionalnu saradnju.

 

 

 

"Svjesna sam težine povjerenog zadatka i svih stručnih procesa koji nas očekuju i teških ekonomskih prilika u kojima živimo. Izradili smo program koji treba da podrži sve aktivnosti za postizanje ciljanih efekata za dobrobit RS-a i njenih gađana. Program Vlade i njen sastav predstavit ću u najkraćem roku i sigurna sam da će proizvesti rezultate koji se od njih očekuje", rekla je Cvijanović.


Cvijanović je rođena 1967. godine u Tesliću. Završila je Filozofski fakultet - Odsjek za engleski jezik i književnost u Sarajevu, kao i postdiplomski studij na Pravnom fakultetu u Banjaluci u oblasti diplomatsko-konzularnog prava. Radila je kao profesor engleskog jezika. Jedno vrijeme bila je prevodilac, a potom i asistent u Misiji EU u BiH.

Obavljala je i poslove šefa Kabineta predsjednika Vlade Republike Srpske i rukovodila Jedinicom za koordinaciju i evropske integracije. U SNSD-u obavlja funkciju međunarodnog sekretara i član je Izvršnog i Glavnog odbora.

Inače, Cvijanović je prva žena koja je izabrana na poziciju predsjednice Vlade RS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније