Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

28. 02. 2013. 10:43   >>  10:37

IZLOŽENI RIZICIMA

Hrvatska povlači vojnike s Golanske visoravni

Premijer Hrvatske Zoran Milanović je na početku Vladine sjednice objavio da ta zemlja prekida učestvovanje u UN-ovoj posmatračkoj misiji na Golanskoj visoravni, području između Izraela i Sirije, nakon napisa svjetskih medija o hrvatskom oružju u Siriji.

"U razgovoru s predsjednikom Republike inicirao sam povlačenje naše vojske s Golanske visoravni, tamo imamo 100 vojnika u kontingentu s Austrijom i još dvije države. (...) Naši su vojnici izloženi nepredvidljivim rizicima i naše je da djelujemo', rekao je Milanović.

Napomenuo je da, za razliku od NATO-ove misije u Afganistanu, u kojoj su hrvatski vojnici naoružani, misija na Golanskoj visoravni je UN-ova i hrvatski vojnici tamo nisu naoružani.

"U takvoj situaciji ne možemo garantovati njihovu sigurnost, ne možemo biti sigurni hoće li neko nešto prema njima preduzeti nakon što su informacije objavljene u New York Timesu, a New York Times se čita u svijetu. Zaključili smo da je naša dužnost zaštiti ljude i naše partnere, stoga prekidamo sudjelovanje u toj misiji', rekao je Milanović i dodao kako Hrvatska tim učešćem više nema što da dobije na vanjskopolitičkom planu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније