Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

31. 01. 2014. 22:19   >>  22:19

NEVRIJEME

Srbija:Završena evakuacija putnika

Sa dionice puta Stajićevo - Perlez kod Zrenjanina evakuisano je blizu 200 putnika, a 84 ih je prevezeno u bolnice.

Evakuaciji zametenih sa dionice puta Stajićevo - Perlez kod Zrenjanina večeras je završena, a dva vojna helikoptera sa te lokacije prebacila su 84 osobe do zrenjaninske bolnice, rekao je portparol Ministarstva odbrane major Jovan Krivokapić.

 

 

On je dodao da je na raščišćavanju smetova učestovalo i pet inžinjerijskih vozila i da je vojska pomagala i na drugim lokacijama, a vojni helikopter "gazela" je korišten za izviđanje.

Zamjenik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Goran Nikolić  najavio da se ni za vikend ne očekuje ništa dobro, kada su u pitanju vremenske neprilike.

Nikolić je naveo da je situacija posebno teška oko Vršca, Jaše Tomića, Kovačice, Pančeva, Iđoša, Bačke Topole, praktično u cijeloj Vojvodini, osim u Sremu. Rekao je da su na putu Beograd - Subotica kamioni prepriječili prolaz i sa jedne i druge strane, a smetovi su i visoki do tri metra.

Kolona od 12 kilometara

 

Većina zametenih putnika u tri odvojene kolone na saobraćajnici između Beograda i Zrenjanina je evakuisana, potvrđeno je za Anadoliju iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

 

 

Kako je izjavio načelnik tog sektora Goran Nikolić, od četvrtka naveče je blizu 200 ljudi i preko 100 vozila, zbog uzuzetno teških vremenskih uslova, bilo zavijano u tri različite kolone, u ukupnoj dužini od skoro 12 kilometara.

"Sada je evakuisano preko 140 ljudi, oko 40 kamiondžija nisu htjeli da se evakuišu. Ima mnogo zavijanih vozila koja su kompletno prekrivena snijegom", rekao je Nikolić.

On je istakao da je samo jedan muškarac zbog promrzlina ekstremiteta, prebačen u bolnicu i da se većina prebačenih putnika osjeća dobro. 

Nikolić je objasnio da je, zbog ekstremno teških uslova, prije svega jakog vjetra, koji nanosi snijeg, bilo otežano kretanje i pristup do kolone s vozilima.

"Ostalo je da pređe kompletna kolona i da se pregledaju ponovo sva vozila, kako bi se ustanovilo da nema neko od zaostalih putnika", kazao je Nikolić i dodao da sve službe rade na rasčišćavanju putnog pravca.

Većina putnika, koji su usljed jakog vjetra i nanosa snijega visine do dva metra na putu Beograd - Zrenjanin, od Čente do Perleza i Stajića, od četvrtka naveče bili zavijani, a pristup do njih privremeno nemoguć, pethodno su bili prebačeni u dva autobusa.

Usljed jake mećave i nemogućnosti pristupa mehanizacije, za pristup koloni vozila angažovani su gusjeničari i pripadnici spasilačkih službi, koji su u petak u poslijepodnevnim satima počeli s avakuacijom.

 

Vanredno stanje u Zrenjaninu i Banatu

 

Snažna košava s orkanskim naletima i snježni nanosi stvorilli su velike probleme u saobraćaju na području Vojvodine, a dionica Stajićevo - Perlez kod Zrenjanina i dalje je blokirana zbog snijega i jakog vjetra- koji su stvorili visoke nanose.

Pripadnici Sektora policije za vanredne situacije uspjeli su do podneva evakuirati najmanje 12 osoba iz jednog od dva autobusa koja su bila zameteni kod Stajićeva.

U Zrenjaninu i na području srednjeg Banata uvedeno je vanredno stanje pa je otkazana nastava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније